Taito Finlandia 2022

Taito Finlandia on käsi- ja taideteollisuusalan tunnustuspalkinto, joka jaetaan vuosittain Suomen Kädentaidot -messuilla. Tunnustuksella halutaan nostaa esille merkittäviä käsityö- ja taitokulttuuria edistäviä asioita tai osaajia sekä lisätä alan tunnettuutta ja arvostusta.

Taito-Finlandia-palkinnon voittajan valitsi tänä vuonna tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio. Haukion mukaan Taito-Finlandia nostaa käsityö- ja taitokulttuurin sille kuuluvaan asemaan – tasavertaiseksi muiden luovien, taiteellisten alojen vastaavien palkitsemisten rinnalle. Jenni Haukio kuvailee Rajakankaan olevan taiturillinen ja esikuvallinen taidekäsityön osaaja. ”Oman korkeatasoisen kirjansidontatyönsä ohella Rajakangas ohjaa myös kursseja, joilla kirjansitomisen ikiaikaista perinnettä pidetään elävänä ja kehitetään tulevaisuuteen. Alati teknologisoituvassa maailmassa, jossa kirjakin yhä useammin kohdataan digitaalisessa formaatissa, on erittäin arvokasta ylläpitää kirjansidontaperinnettä, jonka parasta osaamista Tarja Rajakangas edustaa niin Suomessa kuin myös kansainvälisesti.”

Suuret kiitokset rouva Jenni Haukiolle sekä esivalintaraadille valinnastani!
Kiitokset myös henkilölle, joka keksi ehdottaa minua alun perin palkinnon saajaksi!

Lämpimät kiitokset Taito-Finlandia palkintoa sponsoroivalle Forsman teelle!
Palkinnon antama rahallinen tuki mahdollistaa monia ammatillisia haaveita, yritystoiminnan kehittämisessä ja lisäkoulutuksen saralla.

Haluan kiittää kaikkia ihania ihmisiä, joiden kanssa olen saanut työskennellä vuosien varrella: anteliaasti tietoaan jakaneita opettajia, rakkaita opiskelutovereita, toisiamme tukevia kollegoita, inspiroivia ja haasteita minulle antaneita asiakkaita, kurssi-ideoihini luottavia kurssisuunnittelijoita, ihania innokkaita opiskelijoita ja kurssilaisiani ja monenlaisia kokemustani rikastuttaneita yhteistyökumppaneitani!