Kirjatarjan kirjakorut

Kirjatarjan kirjakorut

Kirjakorut ovat ilahduttaneet kirjanystäviä jo vuodesta 2002 alkaen. Korut saivat alkunsa isommista töistä jääneistä paperin ja nahan hukkapalasista, joita ei vain voinut heittää hukkaan…

Vuosien mittaan minikirjat ovat saaneet monenlaisia sisältöjä, kansia ja koristuksia. Yhä vain uusia ideoita ja mahdollisuuksia putkahtelee mieleen. Kirjasta on moneksi!

Kirjakoruja on saatavilla kaulakoruina, korvakoruina ja rintakoruina.

Miniatyyrikirjoja voi myös tilata ilman kiinnitystä erityisen sivistyneen nukkekodin kirjaksi tai magneettikiinnityksellä jääkaappiin tai muistitauluun kiinnitettäväksi.

Kirjakorujen sisältönä käytän kierrätettyjä kirjojen sivuja.

Suosittuja ovat monet vanhat romaanit, vaikkapa Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo, Aleksis Kiven Seitsemän veljestä tai Minna Canthin teokset.

Osassa kirjoista on tyhjät sivut, joihin voit itse kirjoittaa. Pienille sivuille mahtuu kirjoittamaan suuria ja tärkeitä asioita.

Kirjoittaisitko voimalauseen itselle tai ihanan viestin läheiselle?

Valmistan kirjakorut alusta loppuun omin käsin, pieniä eriä kerrallaan.

Valitsen nahkojen ja koristepaperien värit kunkin kirjan sisältöön ja tunnelmaan sopivaksi. Suositut värit ja kuviot toistuvat, mutta myös ihan uniikkeja yksilöitä syntyy.

Tervetuloa tutkimusretkelle verkkokauppaani Holvissa!

Kirjakorut saat näppärästi Kirjatarjan kirjakorupuoti -verkkokaupasta!

Kaikki myytävänä olevat korut löytyvät puodin etusivulta järjestettynä sisällön mukaan. Korut on myös järjestetty lajeittain kansioihin: kaulakorut, korvakorut, rintakorut, kirjakorut.

Kirjakorut-kategoriassa minikirjat ovat vielä vailla kiinnitystä ja voit päättää käyttötarkoituksen itse korua tilatessasi, lisään kiinnityksen toiveesi mukaan. Muidenkin korujen kiinnityksen voin tarvittaessa vaihtaa (paitsi rintakorupohjan).

Korut maksavat 27,50 euroa kappale ja valmiiksi valitut korvakoruparit 54 euroa.
Hintaan lisätään toimituskulut, postin kirjemaksu.

Tilatut korut paketoin kauniisti paperipussiin. Jos haluat, postitan korun suoraan lahjansaajalle ja lisään toivomasi tervehdystekstin. Verkkokaupan valikoimissa on myös lahjakortit yhdelle ja kahdelle korulle.

Korujen tekemisessä on monta pientä vaihetta.

Minikirja on 22 mm korkea, 18 mm leveä ja 4–5 mm paksu.

Kirjanen on pienuudestaan huolimatta ulkomuodoltaan kuin perinteinen kirja ja myös toimii kuten oikea kirja. Rakenne on yksinkertaistettu versio isommasta käsin tehdystä kirjasta.

Sivupaperin lisäksi käytettyjä materiaaleja ovat kartonki, pellavalanka, kirjansidontaliima, kasviparkittu nahka, monenlaiset käsinvärjätyt koristepaperit, kulta tai alumiinifolio. Työvaiheina ovat sivujen taittelu ja leikkaus, rei’itys ja ompelu, selän liimaus ja kannen kiinnitys, syrjän leikkaus, selkäkohokkeiden liimaus, nahan ohennus, päällystys nahalla ja/tai paperilla, etulehden liimaus, koristelu perinteisellä sokeapainantatekniikalla tai foliolla painaen.

Korujen metalliosat (paitsi rintakorupohja) ovat hopeaa tai kullattua hopeaa. Kaulakorussa on vahattu puuvillanyöri, musta, tumman ruskea tai keskiruskea. Halutessasi voit itse vaihtaa koruun mieleisesi metalliketjun.

Lämpimästi tervetuloa verkkokauppaani Holvissa:

Yksilöllisen korun voit myös tilata!

Jos et löydä sopivaa korua kirjakorupuodin valikoimista, voimme suunnitella sellaisen yhdessä.

Korun sisältö voi olla melkein mitä vain paperimateriaalia, joka kestää taittamisen. Voin myös kopioida/printata lähettämääsi tekstiä kauniille paperille. Kansien ilmettä voin muuntaa ja valita sopivia värejä.

Toteutan erityisiä kirjakorutoiveita oikein mielelläni! Tilauksena tehdyn korun toimitusaika on 2–4 viikkoa muusta työtilanteestani riippuen.

Voit ottaa minuun yhteyttä sähköpostilla: kirjatarja (at) gmail.com