Kurssiohje

Kurssiohje ilmoittautuneille

Kirjansidonnan perusteet
19.–20.9.2020, la–su klo 9.30–17

Sastamalan Opisto
www.sastamalanopisto.fi

Kirjansidonnan perusteita alusta alkaen. Valmistetaan perinteisen näköinen tyhjäsivuinen kovakantinen kirja, rakenne on nimeltään irtokansisidos. Se sopii hyvin vieraskirjaksi, muistokirjaksi, kalenteriksi tai muistikirjaksi.

Kirja valmistuu omin käsin alkaen paperiarkkien taittamisesta ja leikkaamisesta. Isoja paperiarkkeja on ostettavissa kurssipaikassa, mutta pienen kirjan voi tehdä myös A4-kopiopaperista. Kannet teemme eri paksuisista pahveista yhdistellen ja ne päällystetään omien toiveiden mukaan: kokonaan kirjansidontakankaalla eli kluutilla tai taustatulla puuvillakankaalla tai yhdistellen näitä koristepapereihin. Liimana käytämme kirjansidontaliimaa. Kaikkia perusmateriaaleja voit ostaa kurssilla tarpeen mukaan, mutta voit tuoda mukanasi puuvillakankaita ja koristepapereita.

Peruskirjansidontavälineet ovat tarpeellisia. Mm. taittoluu, teräsviivotin, terävä katkoteräveitsi tai rullaleikkuri, sakset, liimapensseli, ohutteräinen naskali, terävä ohutsilmäinen neula.

Ohjeita koronaan liittyen:

Työvälineitä voi kurssilla lainata, joskin suosittelen lämpimästi omien hankkimista. Kaikkia lainattavia ja yleisiä työvälineitä ei ehkä ole mahdollista desinfioida turvalliseksi huokoisten materiaalien takia. Voisi olla ihan hyvä idea käyttää tarvittaessa kertakäyttöhanskoja, ota itsellesi sopivia hanskoja mukaan. Työpöytiä on harvennettu, jotta turvavälien pitäminen on mahdollista. Entinen kahvittelutilamme on tämän takia kurssilaisten työpöytinä, joten voi olla että kahvit juodaan kukin oman työpöytänsä ääressä. Käsidesiä löytyy. Open päähän laitetaan visiiri, jos toivotte niin.

Kurssiaika sekä lauantaina että sunnuntaina 9.30-17.00. Puolilta päivin pidetään ruokatauko, ota eväät mukaan. Jääkaappi ja mikro on, kahvia ja teetä tarjolla. Ilmoittautumismaksu on 30 euroa, josta tulee lasku kurssin jälkeen, ellei ole aktiivikorttia. Jos et pääse kurssille, peru kurssi sähköpostiin tulleen ilmoittautumisvahvistuksen linkin kautta tai ilmoita opiston toimistoon mahdollisimman pian.

Kurssipaikka on Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen (kätsäkoulu) päärakennuksessa, Sastamalankatu 2. Sisäänkäynti ja parkkipaikka sisäpihalla, kulku autolla Varikonkadun kautta. Sisään toimiston ovesta, sitten lyhyet portaat alakertaan ja oikealle. Jos ulko-ovi on lukossa kun tulet, soita ovikelloa.

Tervetuloa kurssille!
t. Tarja
p. 040 5245 661
tarja@kirjatar.fi