Tervetuloa mukaan julkiseen facebook-ryhmääni
KirjaTarjan kirjansidontakurssit!

---------------------------------------------------------

HUITTISTEN KANSALAISOPISTO kevät 2018

Luovaa kirjansidontaa

17.3.–18.3.2018, la–su 9.00–16.00

Aiheena ns. salainen belgialainen sidos. Sen ihastuttava liimaton rakenne avautuu hyvin ja mahdollistaa hyvin erikoisetkin kansimateriaalit. Kannen osiksi sopivat mm. kauniin kierrätyskirjan osat, vanhan nahkatakin nahka, paksu huopa, ohut puulevy tai pahvi. Sidosta pitävät kasassa langat, jotka jäävät koristeellisesti näkyviin kannen ja selän päälle. Saat tarkempia ohjeita ennen kurssia.

Ilmoittautuminen täällä
8.3.2018 mennessä

---------------------------------------------------------

AXXELL BRUSABY, Kemiö, kevät 2018

Nahkakantinen muistikirja

12.-15.4.2018 to-pe 16-21 ja la-su 10-15

Kurssilla tehdään nahkakantinen kirja keskiaikaisella tekniikalla. Sidoksen liimaton valmistustapa mahdollistaa kaikenlaisten eripaksuisten nahkojen käyttämisen kirjan kansissa. Nahkaa vahvistetaan tarpeen mukaan paperilla, kartongilla tai pahvilla. Ompelutapoja on useita: mm. pitkäpisto ja linkkipisto sekä niiden yhdistelmät. Ompelu jää kirjan selkään näkyviin ja voi olla yksinkertainen tai koristeltu. Kurssilla ehtinemme kokeilla ainakin muutamaa tapaa. Kirjan kanteen kannattaa tehdä etusyrjää suojaava läppä, jossa voi halutessaan käyttää hyväksi parkitsemisprosessissa muodostunutta kaunista reunaa. Kirjan sulkemiseen sopivat erilaiset nauhakiinnitykset ja vaikkapa luusta tai sarvesta tehty nappi. 

Ilmoittautuminen täällä

---------------------------------------------------------

KANKAANPÄÄN OPISTO kesä 2018

Liimatonta kirjansidontaa:
Nahkakannet koristeellisin ompeluin

vko 23, 4.-8.6.2018

Kirjansidontaperinteet uudessa kuosissa! Tehdään kovakantisia napakoita kirjasia helpolla rakenteella. Rakenne on itsessään liimaton eli sivut kiinnittyvät kansiin monenlaisilla hauskoilla näkyviin jäävillä selkäompeleilla. Tutkitaan uusia malleja maailmalta ja edetään historiallisiin pitkäpisto-ompeluihin jos huvittaa. Kirjat päällystetään ohuella taipuisalla nahalla tai kankaalla, yhdistettynä koristepaperiin. Koetetaan käyttää kierrätysmateriaaleja luovasti. Paksusta nahasta kannet syntyvät ilman pahvia, jolloin kansista tuleekin pehmeän taipuisat. 

Luovaa kirjansidontaa:
Korsettisidos ja lankabindisidos

vko 28, 9.-13.7.2018

Räväkkä korsettisidos ja hillitympi lankabindisidos ovat Tyrväällä syntyneitä uusia kirjansidosmalleja. Molemmat perustuvat ideaan, jossa sivut kiinnittyvät yhtenäiseen kansikappaleeseen kaksivaiheisella ompeleella. Kannet voivat rakenteeltaan olla perinteisiä pahvisia kansia päällystettynä tai vaikka ehjät kauniit kierrätyskirjan kannet. Mutta, sidokset sopivat liimattomuutensa ansiosta villimpienkin ideoiden toteutukseen ja materiaalien ja tekniikoiden yhdistelyyn. Nyt ei kaivata kuin rohkeita ja luovia ideoita kokeiltavaksi – keksitään niitä yhdessä!

Ilmoittautuminen:
www.kesäkurssit.fi
alkaen 6.3.2017 klo 18

---------------------------------------------------------

SASTAMALAN OPISTO kevät 2018

Ilmoittautuminen www.sastamalanopisto.fi

Kirjansidontaosasto sijaitsee Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen (kätsäkoulu) päärakennuksessa, Sastamalankatu 2. Sisäänkäynti ja parkkipaikka sisäpihalla, kulku autolla Varikonkadun kautta. Sisään toimiston ovesta, sitten lyhyet portaat alakertaan ja oikealle. Tervetuloa!

Kurssiohje tarvittavista materiaaleista ja työvälineistä löytyy täältä n. viikko ennen kurssia. Materiaaleja on myös mahdollista ostaa kurssilla.

• Kirjansidonta, keskiviikon iltakurssi
17.1.–11.4.2018, hiihtoloma 28.2.2018 klo 17.00–20.00

viikonloppukurssit la–su klo 9.30–17.00

• Kirjansidonnan perusteita rennosti

• Kirjansidontaa sunnuntaisin
4.2. ja 18.2.2018 2 x su klo 9.30–17.00
Kaksi helmikuun sunnuntaita kirjansidonnan merkeissä. Tule tutustumaan kirjansidonnan mahdollisuuksiin tai tekemään keskeneräisiä töitä valmiiksi.

• Korsettisidos
24.2.–25.2.2018 la–su klo 9.30–17
Korsettisidos on uusi Tyrväällä syntynyt liimaton kirjansidosmalli. Sen tunnusmerkki on selän korsettimainen ompelu.
ohje ilmoittautuneille

• Nahkakantinen kiertopistosidos
24.3.–25.3.2018 la–su klo 9.30–17
Kiertopistosidos on historiallinen ompelutapa, joka muistuttaa pitkäpistosidosta. Kirjan kannet voi tehdä nahasta, vaikkapa vanhasta nahkatakista.

• Kalenterimuistikirja
21.4.–22.4.2018 la–su klo 9.30–17
Tutustutaan yhdessä kalenterimuistikirjan (bullet journal) ideaan. Suunnitellaan ja sidotaan omaan käyttöön sopiva malli.

• Juhlakirja tai muistoalbumi
19.5.–20.5.2017 la–su klo 9.30–17
Tehdään hyvin avautuva kirja helpolla napinläpisidoksella juhlamuistojen kokoamiseen, vauvakirjaksi, matkamuistoille tai ihan vain valokuville.

• Kartonkikantisen kirjan uudelleensidonta
18.6.–21.6.2018 ma–to klo 9.30–17.00
Puretaan vanha kartonkikantinen romaani ja sidotaan koviin kansiin perinteisin tekniikoin. Päällystetään kankaalla ja koristepaperilla.

---------------------------------------------------------

Kankaanpään Opiston kesäkurssiaiheita
salainen belgialainen sidos

Kankaanpään Opiston kesäkurssiaiheita
nahkakantinen muistikirja

Kankaanpään Opiston kesäkurssiaiheita
nahkakannet koristeellisin ompeluin, kirjotut kirjat

Kankaanpään Opiston kesäkurssiaiheita
korsettisidos ja lankabindisidos

Kankaanpään Opiston kesäkurssiaiheita
kiertopistosidos nahkakansilla