Tervetuloa mukaan julkiseen facebook-ryhmääni
KirjaTarjan kirjansidontakurssit!

---------------------------------------------------------

KIRJOTUT KIRJAT -kursseja:

Petäjä-Opisto 25.-27.1.2019

Ilmoittautuminen täällä >

Kirjonta siirtyy tällä kurssilla kirjan selkään! Tehdään napakoita kovakantisia tai käteen sopivia taipuisakantisia kirjasia helpolla rakenteella. Kannet voi päällystää kankaalla tai ohuella nahalla, ehkä koristepaperiin yhdistäen. Voidaan käyttää kierrätysmateriaaleja, esim. vanhaa nahkatakkia tai rikkinäistä pöytäliinaa. Sidoksen rakenne on itsessään liimaton eli sivut kiinnittyvät kansiin koristeellisilla näkyviin jäävillä selkäompeleilla, jotka lainaavat ulkonäkönsä kirjonnasta. Niiden ompelu on mukavaa jumppaa aivoille - aloitetaan helposta ja edetään halujen mukaan!
ohje ilmoittautuneille

Jyväskylän kansalaisopisto 29.-31.3.2019 (siirretty)

Ilmoittautuminen, varapaikalle >

Kirjonta siirtyy tällä kurssilla kirjan selkään! Tehdään napakoita kovakantisia tai käteen sopivia taipuisakantisia kirjasia helpolla rakenteella. Kannet voi päällystää kankaalla tai ohuella nahalla, ehkä koristepaperiin yhdistäen. Voidaan käyttää kierrätysmateriaaleja, esim. vanhaa nahkatakkia tai rikkinäistä pöytäliinaa. Sidoksen rakenne on itsessään liimaton eli sivut kiinnittyvät kansiin koristeellisilla näkyviin jäävillä selkäompeleilla, jotka lainaavat ulkonäkönsä kirjonnasta. Niiden ompelu on mukavaa jumppaa aivoille - aloitetaan helposta ja edetään haastavampaan!

---------------------------------------------------------

SASTAMALAN OPISTO

Kevät 2019
Ilmoittautuminen www.sastamalanopisto.fi
2.1.2019 klo 12.30.

Kirjansidontaosasto sijaitsee Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen (kätsäkoulu) päärakennuksessa, Sastamalankatu 2. Sisäänkäynti ja parkkipaikka sisäpihalla, kulku autolla Varikonkadun kautta. Sisään toimiston ovesta, sitten lyhyet portaat alakertaan ja oikealle. Tervetuloa!

Kurssiohje tarvittavista materiaaleista ja työvälineistä löytyy täältä n. viikko ennen kurssia. Materiaaleja on myös mahdollista ostaa kurssilla.

• Kirjansidonta, keskiviikon iltakurssi

klo 17.00–20.00
16.1.–17.4.2019, hiihtoloma 27.2. ja 6.3.2019
48 tuntia, kurssimaksu 54 e
Kurssi sekä jatkajille että uusille alkajille. Kurssilla sidotaan uusia ja korjataan vanhoja kirjoja perinteisin menetelmin ja luovasti yhdessä kehitellen.

Lauantait,viikonloppukurssit ja kesäkurssi klo 9.30–17.00:

• Hieno paperikantinen sidos

19.1.–20.1.2019, la–su, 28 €
Kirjansidonnan perusteita alusta alkaen. Valmistetaan kovakantinen kirja, joka päällystetään saksalaiseen tapaan kluutilla tai nahalla ja koristepaperilla.
Ohje ilmoittautuneille

• Neulakirja

9.2.2019, 1 x la, 20 €
Huopasivuinen kirja neulojen säilytykseen. Kannet ohuesta pahvista nahalla tai kankaalla päällystäen. Viimeistellään kannet sopivalla kiinnityksellä.

• Salainen belgialainen sidos

16.2.–17.2.2019, la–su, 28 €
Ihastuttava liimaton kirjansidos. Kannet voivat olla melkein mitä vain, mihin saa tehtyä reiät ompelua varten: pahvia, nahkaa, paksua huopaa.

• Sewn boards binding

16.3.–17.3.2019, la–su, 28 €
Tyylikäs hyvin avautuva kevytrakenteinen sidos, jossa on taipuisat ommellut kannet kartongista ja selkä kluutista. Kannen päällä tukevaa koristepaperia.

• Nukkekodin minikirjat

23.3.2019, 1 x la, 20 €
Tehdään pikkuruisia kirjoja nukkekodin mittakaavaan sopivaksi. Päällystetään kannet ohuella nahalla tai kankaalla. Halutessasi voit lisätä kultakoristuksia.

• Kirjotut kirjat

13.4.–14.4.2019, la–su, 28 €
Tehdään taipuisakantisia kirjoja, joiden koristeellinen selkäompelu muistuttaa kirjontapistoja, mm. ketjupistot ja ristipistot. Ihania arjen muistikirjoja!

• Luovaa kirjansidontaa lauantaisin

27.4., 4.5. ja 11.5.2019, 3 x la, 36 €
Luovaa kirjansidontaa oman valinnan mukaan. Valitse valmiista malleista tai tuo malli/ohje mukanasi, opetellaan ja kehitellään yhdessä.

• Varhainen koptisidos puukansin

17.6.–19.6.2019, ma–ke, 36 €
Tehdään koptisidoksen varhainen monivihkoinen malli historiallisen mallin pohjalta. Kannet puusta ja selkäosa ja kiinnitysnauhat kuvioidusta nahasta.

Kankaanpään Opiston kesäkurssiaiheita
kirjotut kirjat

Kankaanpään Opiston kesäkurssiaiheita
hieno paperikantinen sidos

Kankaanpään Opiston kesäkurssiaiheita
salainen belgialainen sidos

Kankaanpään Opiston kesäkurssiaiheita
sewn boards binding

Kankaanpään Opiston kesäkurssiaiheita
varhainen koptisidos puukansin